Tort "Inimi de cristal"

de alilianaa in Torturi, 2 Iun 2013 | 5461 vizualizari

 

Tort aniversar pentru copilul meu drag......Mara l-a numit asa si nu am putut sa o contrazic... si mi-a placut si ideea. Mai mult ca niciodata, tortul i sa potrivit perfect.
M-am inspirat din reteta de tort cu caramel a lui Gaby..Multumesc pe aceasta cale.>:D< a suferit mici modificari ...Blatul este excelent.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • o cana de zahar,
  • 7 linguri faina (la numaratoare au iesit cam 9 linguri) ,
  • 2 linguri amidon,
  • un praf de copt,
  • 30 ml ulei ( 6 linguri am pus eu),
  • 30 ml apa,
  • zahar vanilat
  • Crema:
  • Smantana de frica ,,la Dorna"- 2 cutii a cate 200 ml,
  • 3 linguri zahar pudra
  • Sos de ciocolata:
  • 30 g unt,
  • o tableta de ciocolata,
  • 2 linguri apa.
  • ornat:
  • inimi de ciocolata colorate din zahar
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar,
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Inimi de cristal":

Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga aromele. Se mixeaza. 

Faina, amidonul si praful de copt se amesteca. Se pun lingura cu lingura in aluatul de mai sus. Se scot telurile si se introduce o spatula cu care vom amesteca aluatul, normal de jos in sus. Se pune la copt in forma de tort rotunda pentru 40 min. la foc mediu. Se face testul scobitorii. 

Crema: Frisca se bate bine cu zaharul pudra, pana se intareste bine. Se da la rece. 

Siropul: se arde intr-o craticioara zaharul si cand capata culoarea caramelului se ia de pe foc, se pune apa si se lasa sa se topeasca. 

Sos de ciocolata: untul se pune intr-un vas impreuna cu ciocolata si se pun pe foc. Pentru a fi mai sigura mai adaug 2 linguri de apa. Se topesc impreuna, se omogenizeaza. 

Asamblare: tortul se taie in trei: prima parte se insiropeaza, se pune o parte de frisca, se adauga a doua parte a blatului si tot asa pana la final. Tortul se imbraca in frisca; dupa inspiratie se fac diverse,, moturi". Dupa ce sosul de ciocolata s-a racit incat sa poata fi pus pe frisca, m-am jucat picurand din lingura fir de ciocolata. Am ornat cu inimioare de ,, cristal" de zahar. 

Se da la rece pentru cateva ore, daca rezista:) 

Pofta buna. Cu drag,

TIPS-URI

1

zaharul in frisca se poate pune in functie de gust

2

se pot folosi orice tip de ornament...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Inimi de cristal"" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort festiv Orange-Chocolate